Historien om Danmarks Radio, og hvordan den blev til, er meget spændende, og det er derfor også noget af det, vi her vil belyse. DR så nemlig dagens lys i 1922, sådan for alvor, for her blev den første radioudsendelse sendt, og det var noget, der var stort for rigtig mange mennesker. Det var første gang, at man i Danmark blev præsenteret for den slags, og det var jo noget, der vakte stor glæde og begejstring.

Der lever nok ikke nogen den dag i dag, der kan huske, hvordan det reelt var, men man kan levende forestille sig, hvordan det har været, med de tider, der var dengang. Og det var jo spændende!

Det er værd at vide, at der i Danmark kun var én radiokanal frem til og med år 1951, og det var DR selvfølgelig. Det var derfor begrænset, hvad der var at vælge imellem, men det gjorde ikke noget, for folk var meget begejstrede og tilfredse. Det var noget helt nyt, at man kunne høre nyheder i radioen, og man kunne tilmed også høre forskellige former for musik. Radioen blev startskuddet til et helt nyt univers, og det var noget, mange danskere havde stor glæde af. Det er dog værd at nævne, at selve radioen ikke havde sit udspring i Danmark, og at den blev opfundet i 1910’erne og 1920’erne i England med udspring i en italieners opfindelser, der havde fundet sted i 1890’erne.

Radioen kom for at blive

I Danmark oplevede vi, at radioen kom for at blive, og senere udviklede den sig til fjernsynet. Det var nemlig også DR, der var først med den første danske TV-kanal, og heldigvis for det. Danskerne blev i hvert fald meget glade for at kunne se TV, og allerede fra start var der rigtig mange gode og spændende udseendelser at vælge imellem. Det var helt nyt for den helt almindelige dansker at få TV ind i stuen, og det var da også noget, der i sin tid kostede rigtig mange penge og også flere, end de fleste reelt havde råd til. Den dag i dag ser det ganske anderledes ud.

Der er mange gode grunde til at interessere sig for DR, der har været med siden tidernes morgen, og det ser også ud til, at det er en spiller, der bliver ved med at være på markedet. Hvad fremtiden byder på er noget, som vi må lade tiden vise os.