Som de fleste ved, så er radioen en trådløs kommunikationsform, der kun går én vej, og det betyder, at man som modtager kan lytte til, hvad der foregår i radioen. Det er en meget spændende og unik måde at lytte på, og den kom til Danmark i 1920’erne og fik hurtigt stor succes. Det er dog ikke her, det hele startede, og det er værd at se på historien for radioen for at finde ud af, hvor og hvordan det var, at det hele startede. Det er noget af det, vi vil gøre her, for at du får den viden, du har brug for.

Radioens historie

Det var i slutningen af 1800-tallet, at radioen helt officielt blev opfundet, men dengang blev den brugt anderledes. Den blev oprindeligt skabt, for at fly kunne kommunikere med hinanden, og det var en rigtig god sikkerhed. Senere blev den udviklet til, at folk kunne sidde hjemme i stuen og lytte til radio, men det var først noget, der skete i 1910’erne og 1920’erne. Det var oprindeligt en italiener, der opfandt radioen, og senere blev hans tanker videreudviklet til det, vi har i dag.

Radioen var noget, der gjorde en stor forskel for menneskeheden på mange forskellige fronter, og man kan sige, at det stadig den dag i dag er på den måde. Uden radioen kan man heller ikke forvente, at der nogensinde var kommet TV, og selvom vi den dag i dag har internet med en masse muligheder, så betyder det traditionelle TV og den almindelige radio stadig ret meget for vor verden.

Det var altså radioen, der var med til at sætte skub i udviklingen. Man kan på mange måder sige, at den kom som et slags startskud og dette med stor succes. I Danmark har vi altid været meget glade for radioen, og det har vi været, siden den kom hertil. Det gode ved radioen er også, at man kan gå rundt og lade alt muligt andet, mens man lytter til den, og det samme er jo ikke gældende, når det kommer til TV. Radioen har været en succes i Danmark i snart 100 år.